Husmanskost

Pyttipanna de lux

Pyttipanna de lux

Pyttipanna är ett utmärkt sätt att tillvarata…

Fiskpinnar

Fiskpinnar

Fiskpinnar, även om det är rustik svensk husmanskost, låter ju inte så exalterande. De flesta av oss tänker nog på…

Knäckebröd

Knäckebröd

Det finns få saker som är så ursvenska som knäckebröd. Det har bakats i Sverige sedan 500-talet åtminstone, särskilt i…

Potatisgratäng

Potatisgratäng

Potatisgratäng är bland det bästa jag vet. Det här receptet är grundreceptet, man kan variera sig med vitlök, färsk riven…

Champinjonsås

Champinjonsås

Champinjoner finns lättillgängligt året runt, så den här såsen kan man alltid göra. Men när tillfälle ges byter jag väldigt…

Redskap

Våffelskåljärn

Våffelskåljärn

Ett våffelskåljärn är precis vad det låter som – en variant av våffeljärn som inte gör platta…

Soppor

Tomatsoppa med fetaost och basilika

Tomatsoppa med fetaost och basilika

Snabblagad, lätt lunchrätt med basilika, fetaost, vitlök och tomater. Det går alldeles utmärkt att byta fetaosten mot…

Vinter

Sparrissoppa

Sparrissoppa

Jag vägrar koka sparris i vatten, smakämnena är vattenlösliga. Så jag steker dem i rikligt…

Nässelsoppa

Nässelsoppa

Späda nässlor går att använda på samma sätt som spenat, tänk bara på att skölja…

Rulla till toppen